Nyhetsarkiv

  • Naturoppdraget og Matnyttig

  • Første hjelpskurs - HRL og livredning

    På førstehjelpskurset blir de viktigste stegene innen livreddende førstehjelp forklart - som varsling, frie luftveier, stabilt sideleie og hjerte-lungeredning.

  • Sykdom og smitte i barnehagen

    I følge folkehelse instituttet er barn som går i barnehage mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Vanligvis avgjør barnets almenntilstand om det bør være hjemme eller kan gå i barnehagen, dvs at barnet må være friskt nok til å kunne delta i normale aktiviteter i barnehagen og barnet må være feberfri.

  • Viktig Informasjon fra NAV

    Informasjon om en av NAVs støtteordninger for barn som trenger briller. Briller til barn-ordningen var ny 1. august i fjor. Det finnes flere barn og familier som kan benytte denne ordningen enn det er i dag. Dersom barnet trenger briller, er sannsynligheten stor for at man har rett på denne pengestøtten. Pengestøtten trekkes rett fra regningen hos optiker, og man trenger ikke sende noe til NAV selv. Les mer om ordningen på https://www.nav.no/briller-til-barn

  • Førskolebarna – siste året i barnehagen

    Det er mange forventninger knyttet til det å bli førskolebarn. De er plutselig blitt de største i barnehagen! Førskolebarna får være med på nye og spennende aktiviteter, men de blir også møtt med nye krav fra omgivelsene. De er rollemodeller for de mindre barna. Førskolegruppen gir muligheter til å gå mer i dybden når det gjelder selvstendighetstrening, både sosialt og motorisk. Gjennom turer og tilrettelagt opplegg blir gruppefølelsen styrket, samtidig som de får utvikle seg som selvstendige individer.

  • Oppstart for Løvegruppe i barnehagen

    Alle Barna har lagd sine familier som dere ser på bildet.
    Vi har snakket om antall personer som kan være i en familie, hvem som er i familien min, hvem er eldst, hvem er størst, hvem er minst og vi har hatt mange flere fine samtaler om familiene våre eller andre familier.

    I fagområdet «nærmiljø og samfunn» er det lagt vekt på at barna skal bli kjent med sin egen familie og andre ulike familieformer.


  • Ulike sammen

    «Ulike sammen»
    Noen kan hoppe og andre kan løpe.
    Noen kan synge og andre kan spøke.
    Ingen kan alt, men alle kan noe!
    Sammen så blir vi utrolig gode!
    Harkmark naturbarnehage.
    Det er ingen tvil, hos oss har alle vår egen stil!

  • Synliggjøring av det språklige mangfoldet i barnehagen (Ingvild A. Onstad)

    I barnehagen har vi ett barn og en ansatt som har tysk og Tyskland som en del av sin kultur og identitet. I Rammeplanen for barnehagen står det at personalet skal; «synliggjøre språklig og kulturelt mangfold, støtte barnas ulike kulturelle uttrykk og identiteter og fremme mangfold i kommunikasjon, språk og andre uttrykksformer».

  • Bokbytte i barnehagen

    Å lese en bok er viktig for et godt språkmiljø og sentralt i barnehagens språkarbeid. Gjennom leseaktiviteter kan vi gi barn viktig støtte i språkutviklingen.
    Vi utvider barnets ordforråd og begrepsforståelse.
    Å lese en bok i fellesskap gir felles referanser som animerer til lek og samtale både mellom barn og barn eller voksene og barn.

  • hvordan søke om plass i barnehagen vår?

    Her kan du lese hvordan du søker om plass i barnehagen.
    hvis du har flere spørsmål sende oss gjerne en mail til:

    styrer@framsteg.no

  • Julehilsen

    Vi ønsker dere overraskelser og magiske øyeblikk til julen og året som kommer. God jul hilser fra alle oss!

  • Matlaging utendors

    Hver onsdag og fredag lager løvegruppa lunsj ute ved lavvoen.

  • Tema " Fredrik mus"

    Tema: Vi leser bildeboka: Fredrik
    Forfatter: Leo Lionni

    «Markmusen Fredrik og vennene hans forbereder seg til vinteren. De andre samler mais og nøtter og hvetekorn og strå - mens Fredrik samler solstråler, farger og ord til kalde, mørke og lange vinterdager. Og når vinteren kommer, og det er slutt på maten, kommer Fredriks lager også godt med.»

    Gjennom å lese boka sammen med barna hver dag i samlingen, oppdager vi alltid noe nytt og kan undre oss over ting vi får høre eller se på bildene. Vi skal motivere barna å delta aktiv i samlingen.

  • Årshjul 2021/22

    Et årshjul som enkelt og oversiktlig viser hva barnehagen skal jobbe med fra måned til måned. Vi vil gjerne dele årshjulet med foreldrene slik at dere får en helhetlig oversikt over det pedagogiske arbeidet i barnehagen – så kan ukeplaner eller månedsplaner gi dem en mer detaljert oversikt.

  • Referat foreldremøtet august 2021

    Referatet fra første foreldremøtet i barnehageåret 2021/22.

  • Sykdom hos barn

    Her kan dere lese :
    Hva betyr allmenntilstand?
    Informasjon om de vanligste barnesykdommer.
    Når må barnet mitt bli hjemme?

  • Foreldremøte

    Hjertelig velkommen til første foreldremøtet i barnehageåret 2021/22

  • Til Foreldrene i Harkmark Naturbarnehage

    Sommerbrev med informasjon om neste barnehageår.

  • "Hva gjorde dere i dag?"

    Har dere også opplever at barna svarer deg...."Jeg vet ikke." eller "Ingenting".... eller "i dag har jeg bare lekt".
    Da for du en litt mer konkret svar her ;)
    I lek og trivsel ligger mest læring!

  • Lavvo- sangen🌈🦁🏕

    Nå kan alle lære seg lavvo- sangen👏🏼😁